Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5813
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 319
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5813
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 319
Składniki
Filety kurczaka oprószyłam solą, papryką ostrą i pieprzem, odłożyłam na pół godziny do lodówki. Posiekałam 4 ząbki czosnku, podsmażyłam na oliwie z oliwek i kiedy był tuż przed zrumienieniem, zdjęłam go z patelni. Filety kurczaka obtoczyłam w mące i wrzuciłam na oliwę (z aromatem czosnku). Na małym ogniu w szklance mleka rozpuściłam 4 łyżeczki miodu. Kiedy fileciki się podrumieniły, wlałam mleko z miodem i smażyłam bez przykrycia, aby sos zgęstniał. Podałam z ryżem, wymieszanym z masłem, posiekaną drobno papryką czerwoną, cebulą i kukurydzą. Pyszne!!!