Dania główne Przepis na:
Filety kurczaka oprószyłam solą, papryką ostrą i pieprzem, odłożyłam na pół godziny do lodówki. Posiekałam 4 ząbki czosnku, podsmażyłam na oliwie z oliwek i kiedy był tuż przed zrumienieniem, zdjęłam go z patelni. Filety kurczaka obtoczyłam w mące i wrzuciłam na oliwę (z aromatem czosnku). Na małym ogniu w szklance mleka rozpuściłam 4 łyżeczki miodu. Kiedy fileciki się podrumieniły, wlałam mleko z miodem i smażyłam bez przykrycia, aby sos zgęstniał. Podałam z ryżem, wymieszanym z masłem, posiekaną drobno papryką czerwoną, cebulą i kukurydzą. Pyszne!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Nelinka 01 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Oj ! ktos sie nastawił minusowo , može w nowym roku bedzie lepiej.??Zrobiłam filety z kurczaka na miodzie , był PYSZNY. Dziekuje.
6 Kto głosował? | Odpowiedz

Nelinka 01 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Ktos sie nastawił minusowo.Može w Novym roku bedzie inaczej ?A ja zrobiłam kurczaka na miodzie , był PYSZNY.
6 Kto głosował? | Odpowiedz

iwona_s 20 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
jeśli smakuje tak jak wygląda to ja dziękuję :-( jak zwykle (u ciebie): sam pomysł i opis przygotowania tego "dania" - perełka :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

nero78 20 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wyglądają przeapetycznie, aż ślinka cieknie :)6 Kto głosował? | Odpowiedz