Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka dobrze przyprawiony, przykryty ciepłą jesienną pierzynką z pieczarek oraz serka to idealna propozycja na chłodny dzień.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8105
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 390
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8105
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 390
Składniki
1. Fileta kroimy na plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 2. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Pieczarki kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do pieczarek.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w drobne paseczki, dodajemy do pieczarek.
7. Na koniec wkładamy serek topiony i prużymy do chwili aż się rozpuści.
8. Farsz nakładamy na fileta.
9. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy każdy kawałek mięsa.
10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.