Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety pod pierzynką serowo pieczarkową.

Filety pod pierzynką serowo  pieczarkową.

Autor:

Przepisów i artykułów: 876 Ocena: 9680

Dodano:

Odsłon: 1239

Filet z kurczaka dobrze przyprawiony, przykryty ciepłą jesienną pierzynką z pieczarek oraz serka to idealna propozycja na chłodny dzień.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 serek topiony
  • 25 dag pieczarek
  • Papryka czerwona
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa do kurczaka
  • 15 dag sera żółtego
  • Pieprz
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Filety pod pierzynką serowo pieczarkową.

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy na plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
    2. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    3. Pieczarki kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 4. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do pieczarek.

  3. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 6. Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w drobne paseczki, dodajemy do pieczarek.

  5. 7. Na koniec wkładamy serek topiony i prużymy do chwili aż się rozpuści.

  6. 8. Farsz nakładamy na fileta.

  7. 9. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy każdy kawałek mięsa.

  8. 10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń