Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety rybne w cieście"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Filety podzielić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem.
Mąkę, wodę, piwo i jajko zmiksować na jednolitą masę. Kawałki ryby moczyć w cieście, smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju, odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem, skropić sokiem cytrynowym. Fileciki są równie pyszne na ciepło, jak i na zimno. Serwuj je z sosem keczupowo-majonezowym.Źródło: Twoje Imperium