Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Namaczanie kurczaka w maślance to idealny sposób na to, aby był on miękki i by mięso nie było suche.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7985
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 103
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2161
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 670
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7985
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 103
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2161
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 670
Składniki
Filety umyć, przeciąć wzdłuż, przyprawić solą i pieprzem. Maślankę wlać do miski i dodać ketchup. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Włożyć filety. Odstawić do lodówki na godzinę.
Krakersy pokruszyć i wsypać do drugiej miski lub głębokiego talerza. Namoczone filety dokładnie obtoczyć w krakersowej panierce lekko dociskając by nie odpadła.
Filety ułożyć w brytfance lub blaszce i podlać rozpuszczonym masłem. Całość piec w 180 stopniach przez około 30 minut.