Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla tradycyjnego niedzielnego obiadku. Proste, szybkie a inne danie. Polecam!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 112
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 112
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Składniki
Filety drobiowe oczyszczamy, porcjujemy i lekko rozbijamy . Obsypujemy solą (u mnie himalajską) i pieprzem. Orzechy ścieramy w młynku i mieszamy ze odrobina bułki tartej. Dla wzmocnienia smaku orzechowego zamiast mielić wszystko możemy część orzechów drobniutko posiekać. Jako roztrzepujemy, dodajemy odrobinę mleka oraz mąki i mieszamy do jednolitej konsystencji.
Filety tradycyjnie panierujemy w masie jajecznej a następnie wiórkach orzechowych i smażymy na patelni. Uwaga! Panierka orzechowa jest bardzo mało wydajna, lepiej przygotować większą ilość. Smacznego!