Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla tradycyjnego niedzielnego obiadku. Proste, szybkie a inne danie. Polecam!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1572
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420952
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1922
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1572
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420952
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1922
Składniki
Filety drobiowe oczyszczamy, porcjujemy i lekko rozbijamy . Obsypujemy solą (u mnie himalajską) i pieprzem. Orzechy ścieramy w młynku i mieszamy ze odrobina bułki tartej. Dla wzmocnienia smaku orzechowego zamiast mielić wszystko możemy część orzechów drobniutko posiekać. Jako roztrzepujemy, dodajemy odrobinę mleka oraz mąki i mieszamy do jednolitej konsystencji.
Filety tradycyjnie panierujemy w masie jajecznej a następnie wiórkach orzechowych i smażymy na patelni. Uwaga! Panierka orzechowa jest bardzo mało wydajna, lepiej przygotować większą ilość. Smacznego!