Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla tradycyjnego niedzielnego obiadku. Proste, szybkie a inne danie. Polecam!
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 825
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 825
Składniki
Filety drobiowe oczyszczamy, porcjujemy i lekko rozbijamy . Obsypujemy solą (u mnie himalajską) i pieprzem. Orzechy ścieramy w młynku i mieszamy ze odrobina bułki tartej. Dla wzmocnienia smaku orzechowego zamiast mielić wszystko możemy część orzechów drobniutko posiekać. Jako roztrzepujemy, dodajemy odrobinę mleka oraz mąki i mieszamy do jednolitej konsystencji.
Filety tradycyjnie panierujemy w masie jajecznej a następnie wiórkach orzechowych i smażymy na patelni. Uwaga! Panierka orzechowa jest bardzo mało wydajna, lepiej przygotować większą ilość. Smacznego!