Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz bazylię. Gwarantuję, że połączenie tych składników jest bardzo smaczne oraz bardzo zdrowe. :) Dodatkowym atutem jest to, że danie przygotowuje się w kilka chwil.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13074
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2449
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3598
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4448
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13074
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2449
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3598
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4448
Składniki
Filety podzielić na kawałki. Posolić i popieprzyć rybę z obydwu stron, odstawić.
Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Marchewkę wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Marchew popsikać oliwą, posolić i popieprzyć i wymieszać.
Na marchew położyć dorsza. Piec w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 20 minut.
W czasie pieczenia bazylię posiekać. Sok z cytryny wycisnąć do miseczki. Dodać bazylię, wymieszać. Po wyjęciu dania z piekarnika, polać sosem dorsza. Potrawę podawać z ziemniakami. Smacznego! :)