Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety bez skóry z karmazyna są smaczną alternatywą dla dorsza, mają nie wiele ości, mięso jest soczyste, delikatne...........SMACZNEGO!!!
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 70
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5485
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2561
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 70
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5485
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2561
Składniki
Świeże filety bez skóry z karmazyna przekroić na połowę, opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Filety na talerzu skropić sokiem z cytryny, posypać mielonym pieprzem. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, filety posolić, obtoczyć każdy w mące.
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.
Podawać z ziemniakami, surówką z kiszonej kapusty lub na zimno do pieczywa z masłem.