Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety bez skóry z karmazyna są smaczną alternatywą dla dorsza, mają nie wiele ości, mięso jest soczyste, delikatne...........SMACZNEGO!!!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 303
Królowa grilla :)
Odsłon: 90
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 72
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 303
Królowa grilla :)
Odsłon: 90
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 72
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Świeże filety bez skóry z karmazyna przekroić na połowę, opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Filety na talerzu skropić sokiem z cytryny, posypać mielonym pieprzem. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, filety posolić, obtoczyć każdy w mące.
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.
Podawać z ziemniakami, surówką z kiszonej kapusty lub na zimno do pieczywa z masłem.