Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki z nadzieniem ze szpinaku i białego sera ,szybkie w przygotowaniu. Dzięki zapiekaniu w folii aluminiowej stały się bardzo soczyste.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 574
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 739
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 231
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 574
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 739
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 231
Składniki
Filety cienko rozbiłem i oprószyłem z obu stron solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki. W tym czasie szpinak podsmażyłem na maśle i oliwie z dodatkiem czosnku ,dodałem biały ser ,smażyłem aż się lekko rozpuścił. Następnie wsypałem drobno pokrojony czosnek ,chwilę smażyłem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Filety posmarowałem przygotowanym nadzieniem ,zawinąłem i panierowałem ,najpierw w mące ,później w rozbełtanym jajku ,na końcu w bułce tartej. Smażyłem na średnim ogniu na rumiano. Następnie każdą roladę owinąłem w folię aluminiową ,włożyłem do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i zapiekałem jeszcze 30 min.