Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek na świąteczny stół. Smakują wybornie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15611
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4688
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 363
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2882
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15611
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4688
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 363
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2882
Składniki
Wykonanie: Mięso oczyścić z błonek, naciąć kieszonki, posypać solą, pieprzem, oregano na zewnątrz i w kieszonkach, po czym odłożyć na pół godziny do lodówki. Szpinak sparzyć, ostudzić, dobrze odsączyć, pokroić i wymieszać z pokrojoną w kostkę mozzarellą, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. W nacięte w mięsie kieszonki nałożyć farsz. Na blaszce do pieczenia ułożyć papier do pieczenia, rozłożyć ciasto francuskie, położyć przygotowane mięso i zgrabnie zawinąć. Jajko rozbełtać z mlekiem, posmarować pędzelkiem dokładnie mięso.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut do zrumienienia. SMACZNEGO.