Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek na świąteczny stół. Smakują wybornie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13167
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2527
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3681
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4623
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13167
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2527
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3681
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4623
Składniki
Wykonanie: Mięso oczyścić z błonek, naciąć kieszonki, posypać solą, pieprzem, oregano na zewnątrz i w kieszonkach, po czym odłożyć na pół godziny do lodówki. Szpinak sparzyć, ostudzić, dobrze odsączyć, pokroić i wymieszać z pokrojoną w kostkę mozzarellą, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. W nacięte w mięsie kieszonki nałożyć farsz. Na blaszce do pieczenia ułożyć papier do pieczenia, rozłożyć ciasto francuskie, położyć przygotowane mięso i zgrabnie zawinąć. Jajko rozbełtać z mlekiem, posmarować pędzelkiem dokładnie mięso.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut do zrumienienia. SMACZNEGO.