Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek na świąteczny stół. Smakują wybornie.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 150
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 213
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9237
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 150
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 213
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9237
Składniki
Wykonanie: Mięso oczyścić z błonek, naciąć kieszonki, posypać solą, pieprzem, oregano na zewnątrz i w kieszonkach, po czym odłożyć na pół godziny do lodówki. Szpinak sparzyć, ostudzić, dobrze odsączyć, pokroić i wymieszać z pokrojoną w kostkę mozzarellą, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. W nacięte w mięsie kieszonki nałożyć farsz. Na blaszce do pieczenia ułożyć papier do pieczenia, rozłożyć ciasto francuskie, położyć przygotowane mięso i zgrabnie zawinąć. Jajko rozbełtać z mlekiem, posmarować pędzelkiem dokładnie mięso.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut do zrumienienia. SMACZNEGO.