Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z kurczaka pieczone w cieście francuskim

Filety z kurczaka pieczone w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 2425 Ocena: 16076

Dodano:

Odsłon: 1136

Dodatek na świąteczny stół. Smakują wybornie.

Składniki

  • Filet pojedynczy z kurczaka 2 szt. (80 dag)
  • Gałka muszkatołowa do smaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oregano suszone do smaku
  • Papryka słodka mielona do smaku
  • Ciasto francuskie 2 opakowania
  • Jako 1 szt.
  • Mleko 1 kieliszek
  • Składniki na farsz
  • Szpinak świeży 15 dag
  • Ser mozzarella 10 dag
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso oczyścić z błonek, naciąć kieszonki, posypać solą, pieprzem, oregano na zewnątrz i w kieszonkach, po czym odłożyć na pół godziny do lodówki. Szpinak sparzyć, ostudzić, dobrze odsączyć, pokroić i wymieszać z pokrojoną w kostkę mozzarellą, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. W nacięte w mięsie kieszonki nałożyć farsz. Na blaszce do pieczenia ułożyć papier do pieczenia, rozłożyć ciasto francuskie, położyć przygotowane mięso i zgrabnie zawinąć. Jajko rozbełtać z mlekiem, posmarować pędzelkiem dokładnie mięso.

  2. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut do zrumienienia. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń