Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13930
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1604
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15641
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6357
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13930
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1604
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15641
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6357
Składniki
Mięso umyć, osuszyć w papierowych ręcznikach. Każdy filet, przekroić na dwa filety. Przyprawy wymieszać i panierować filety.
Obsmażyć z obu stron.
Mięso przekładać do rondla.
Na tym tłuszczu podsmażyć, pokrojoną cebulę.
Dodać pokrojoną marchewkę.Podsmażyć chwilę.
Przełożyć do rondla. Dodać posiekana natkę ziele angielskie, liść bobkowy i wlać piwo. Rondel przykryć i piec w nagrzanym piekarniku 175 *. ok. 45 min.
Mąkę do sosu, przysmażyć na suchej patelni. Ostudzić, dodać musztardę, magi , śmietanę , dobrze rozmieszać. Rozrzedzić trochę wodą.
Mięso z rondla, przełożyć.
Sos w rondlu zagotować, zagęścić mąkę ze śmietaną i ugotować.Jak potrzeba to dodatkowo przyprawić. Mięso przełożyć do sosu i podgrzać.
Podawać do obiadu z ziemniakami.