Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może kotlety rewelacyjnie nie wyglądają, a z całą pewnością znajdzie się ktoś, kto będzie miał dziwne porównania, ale to już jego problem. No nic nie poradzę, że ktoś ma sieczkę w głowie. Wracając do przepisu... To danie dla mega zabieganych, chcących zjeść coś konkretnego i szybkiego w przygotowaniu. Nie ukrywam, że był to eksperyment, który powiódł się sukcesem i to jeszcze jakim. Soczyste mięso, miękka panierka z ciasta i dodatki np. ziemniaki i surówka. To wszystko można przygotować do 25 minut (nie licząc marynowania, bo to samo się robi). Przepis godny polecenia Arek Gie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 441
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14497
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 441
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14497
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, wycinamy nadmiar mięsa (w taki sposób, by filety były jednakowej grubości). Nakłuwaczem zmiękczamy mięso.
Jajka, przyprawę, mąki i przeciśnięty przez praskę czosnek, wyrabiamy na jednolitą masę.
Do masy mączno-jajecznej przekładamy mięso i marynujemy 24 godziny.
Uprzednio przygotowane mięso, smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu. Przy pomocy wykałaczki sprawdzamy czy mięso jest już gotowe (jak bez problemu można wbić w smażone kotlety, to znaczy, że już jest gotowe).