Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może kotlety rewelacyjnie nie wyglądają, a z całą pewnością znajdzie się ktoś, kto będzie miał dziwne porównania, ale to już jego problem. No nic nie poradzę, że ktoś ma sieczkę w głowie. Wracając do przepisu... To danie dla mega zabieganych, chcących zjeść coś konkretnego i szybkiego w przygotowaniu. Nie ukrywam, że był to eksperyment, który powiódł się sukcesem i to jeszcze jakim. Soczyste mięso, miękka panierka z ciasta i dodatki np. ziemniaki i surówka. To wszystko można przygotować do 25 minut (nie licząc marynowania, bo to samo się robi). Przepis godny polecenia Arek Gie
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12358
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 836
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12358
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 836
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, wycinamy nadmiar mięsa (w taki sposób, by filety były jednakowej grubości). Nakłuwaczem zmiękczamy mięso.
Jajka, przyprawę, mąki i przeciśnięty przez praskę czosnek, wyrabiamy na jednolitą masę.
Do masy mączno-jajecznej przekładamy mięso i marynujemy 24 godziny.
Uprzednio przygotowane mięso, smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu. Przy pomocy wykałaczki sprawdzamy czy mięso jest już gotowe (jak bez problemu można wbić w smażone kotlety, to znaczy, że już jest gotowe).