Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z kurczaka w sosie pieczarkowym

Filety z kurczaka w sosie pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 726

Dodano:

Odsłon: 190

Tym razem proponuję kolejny szybki obiad - filety z kurczaka w sosie pieczarkowym z dodatkiem sera pleśniowego. Pyszne i sycące danie.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 60 g sera pleśniowego
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawy do marynaty do mięsa (ilość według własnego uznania): oliwa, sól, pieprz, curry, kurkuma, papryka słodka, ocet jabłko
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Filety z kurczaka w sosie pieczarkowym

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka podzielić na małe fileciki, zamarynować, odstawić na ok. 20-30 minut, usmażyć na patelni i odłożyć na talerz. Następnie na tej samej patelni usmażyć pokrojone pieczarki, zalać je śmietaną z dodatkiem kawałków sera pleśniowego i mąki ziemniaczanej, poczekać aż sos zgęstnieje i doprawić solą i pieprzem. Do sosu przełożyć usmażone kurczaczki, pomieszać i gotowe .

    Fileciki można podawać z kaszą lub ryżem.


    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń