Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Częste danie w moim domu w okresie grzybobrania.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1204
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113534
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1204
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113534
Składniki
Sposób przygotowania Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić na cztery części i rozbić. Osolić, oprószyć mąką i usmażyć na silnie rozgrzanym smalcu. Przełożyć mięso do rondla, podlać połową szklanki wody i dusić pod przykryciem. W pozostałym tłuszczu usmażyć cebulę z grzybami , włożyć do mięsa razem z przyprawami. Dusić do miękkości uzupełniając stopniowo odparowaną wodę. Potrawę możemy zaciągnąć śmietanką.