Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Częste danie w moim domu w okresie grzybobrania.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11213
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4928
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1102
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9742
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11213
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4928
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1102
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9742
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Sposób przygotowania Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić na cztery części i rozbić. Osolić, oprószyć mąką i usmażyć na silnie rozgrzanym smalcu. Przełożyć mięso do rondla, podlać połową szklanki wody i dusić pod przykryciem. W pozostałym tłuszczu usmażyć cebulę z grzybami , włożyć do mięsa razem z przyprawami. Dusić do miękkości uzupełniając stopniowo odparowaną wodę. Potrawę możemy zaciągnąć śmietanką.