Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FILETY Z KURCZAKA ZAPIEKANE NA RYŻU Z WARZYWAMI
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Filety pokroić na grubsze kawałki (tak aby wyszło 4-5 kawałków) zamarynować je w oliwie, musztardzie doprawić przyprawą do kurczaka, dodać zioła, sól, pieprz mieloną paprykę słodką i ostrą. Wymieszać, przykryć i odłożyć na chwilę. W garnku zagotować bulion warzywny, dodać do niego koncentrat pomidorowy, masło, starty czosnek, doprawić ziołami oraz solą, pieprzem, mieloną papryką słodką i ostrą. Wymieszać i poczekać aż masło się rozpuści. Cukinie, marchewki i paprykę pokroić na kawałki Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wysypać na nie równomiernie ryż, a następnie ułożyć pokrojoną cebulę, następnie wyłożyć pokrojone na kawałki cukinie, marchewki i paprykę, na to ułożyć filety z kurczaka. Wszystko zalać przygotowaną zalewą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st i piec ok 1 godziny