Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki, bardzo łatwy, a przy tym bardzo smaczny przepis na filety z kurczaka. Aż żal nie spróbować. Podawać go można z czym kto chce – ja podałem z ziemniakami, ale równie doskonale smakuje w wersji solo.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 649
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 942
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 497
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 649
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 942
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 497
Składniki
Filety posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem, skrop sosem sojowym i odstaw na 15-20 minut. Na patelni rozgrzej olej i smaż na średnim ogniu mięso. Filety muszą się ładnie zrumienić.
Kulę mozzarelli pokrój na 8 plasterków (po dwa na jeden kawałek mięsa), a suszone pomidory w paski (1-2 paski na każdy kawałek mięsa).
Gdy mięso się usmaży, każdy z filetów ponacinaj w kilku miejscach z jednej strony. W nacięcia wkładaj na przemian plastry mozzarelli i paski suszonych pomidorów. Tak przygotowane filety ułóż w natłuszczonej olejem formie żaroodpornej. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8-10 minut (aż mozzarella się ładnie stopi).
Listki świeżej bazylii posiekaj i posyp nimi gotowe danie. Bazylia wspaniale podkreśla i uzupełnia smak potrawy. Smacznego.