Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami, porem i serem

Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami, porem i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 10693

Dodano:

Odsłon: 3838

Ta potrawa to dobry pomysł na szybki i niewymagający dużej uwagi obiad. Mięso po upieczeniu jest miękkie i soczyste. Możemy wybrać czym przyprawimy filet, niekoniecznie musi być to gotowa mieszanka jak u mnie. Było pysznie!

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 200g pieczarek por (biała część)
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 100g startego żółtego sera
  • przyprawa do kurczaka
  • olej
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami, porem i serem

Przygotowanie

  1. Filety kroimy wzdłuż, obsypujemy przyprawą do kurczaka i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.

  2. Pieczarki i por kroimy na cienkie plasterki, układamy najpierw pieczarki, później por. Całość posypujemy startym żółtym serem. Połowę kostki rosołowej rozpuszczamy w szklance gorącej wody, wlewamy do naczynia żaroodpornego.

  3. Całość zapiekamy przez 30-35 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 17 stycznia 2018 Mmmm musi być pyszne! No i szybkie w przygotowaniu a to dla pracujących ważne.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 stycznia 2018 Tak na dobranoc tyle pysznych przepisów ?
Tak się nie godzi ;)

Kurczaczek super, a na w innych tamtych jutro napiszę, bo teraz nie chcę "łapać" smaka ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń