Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak ze szpinakiem to prosty i szybki obiad, lubię takie :-) podałam go ze szparagami i rewelacyjną surówką z surowego kalafiora. Zachęcam do spróbowania, bo niewiele składników wystarczy, by mieć pyszny obiadek.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 163
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1002
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 213
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 15041
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 163
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1002
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 213
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 15041
Składniki
Potrzebne będą dwie patelnie. Filety przekroić wzdłuż na pół i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem i odstawić na chwilę. Na jednej patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić szpinak. Smażyć chwilę aż zmniejszy objętość. Następnie dodać kawałki fety i przeciśnięty czosnek. Wymieszać, chwilę smażyć aż ser się rozpuści, wlać śmietanę i całość doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Z solą ostrożnie, bo feta jest słona. Chwilę smażyć aż sos trochę zgęstnieje. W tym samym czasie na drugiej patelni na tłuszczu usmażyć filety z kurczaka po kilka minut z obu stron do zrumienienia. Mięso przełożyć na talerz i polać sosem szpinakowym. Gotowe :-) Doskonały będzie z dodatkiem ziemniaków, kaszy lub ryżu, ja podałam ze szparagami i surówką. SMACZNEGO!!!