Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla tych, którzy nie mogą się doczekać letniego grillowania.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11137
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4912
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9651
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1436
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11137
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4912
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9651
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1436
Składniki
Filety z kurczaka umyć, oczyścić i lekko rozbić tłuczkiem. Polać oliwą i natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Obsypać z obu stron przyprawami. Tak przygotowane zostawić min. na godzinę w lodówce a najlepiej na całą noc.
Po "umarynowaniu" filety położyć pojedynczo na folii aluminiowej (błyszczącym do środka, bo tak lepiej trzyma temperaturę). Na każdy filet położyć plasterki pieczarek i paski papryki. Zawinąć i piec w piekarniku ok. 30-35 min w temp 200 st. z termoobiegiem. Tuż przed końcem pieczenia odwinąć folię by filety się zrumieniły.
Można podawać z ziemniakami, frytkami i surówką lub z chlebkiem czosnkowym. Smacznego !!!