Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla tych, którzy nie mogą się doczekać letniego grillowania.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4906
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4906
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Filety z kurczaka umyć, oczyścić i lekko rozbić tłuczkiem. Polać oliwą i natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Obsypać z obu stron przyprawami. Tak przygotowane zostawić min. na godzinę w lodówce a najlepiej na całą noc.
Po "umarynowaniu" filety położyć pojedynczo na folii aluminiowej (błyszczącym do środka, bo tak lepiej trzyma temperaturę). Na każdy filet położyć plasterki pieczarek i paski papryki. Zawinąć i piec w piekarniku ok. 30-35 min w temp 200 st. z termoobiegiem. Tuż przed końcem pieczenia odwinąć folię by filety się zrumieniły.
Można podawać z ziemniakami, frytkami i surówką lub z chlebkiem czosnkowym. Smacznego !!!