Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na smacznego pstrąga.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Składniki
Wykonanie: Pstrąga natrzeć przyprawą, pokropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na pół godziny, Migdały podsmażyć na patelni na rumiano , dodać masło i posiekaną pietruszkę, chwilę podsmażyć i odłożyć z ognia. Rybę usmażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto, lecz smażyć z obu stron nie dłużej niż 10 minut na wolnym ogniu. Wyłożyć na talerz, polać przygotowanym sosem migdałowym i ozdobić świeżą miętą.