Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z pstrąga w migdałach

Filety z pstrąga w migdałach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 14630

Dodano:

Odsłon: 551

Super przepis na smacznego pstrąga.

Składniki

  • Filet z pstrąga ½ kg
  • Migdały 2 łyżki
  • Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • Masło 2 łyżki
  • Cytryna 1 szt.
  • Sól do smaku
  • Liście świeżej mięty
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa Vegeta ½ łyżki
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pstrąga natrzeć przyprawą, pokropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na pół godziny, Migdały podsmażyć na patelni na rumiano , dodać masło i posiekaną pietruszkę, chwilę podsmażyć i odłożyć z ognia. Rybę usmażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto, lecz smażyć z obu stron nie dłużej niż 10 minut na wolnym ogniu. Wyłożyć na talerz, polać przygotowanym sosem migdałowym i ozdobić świeżą miętą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń