Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z tuńczyka w sosie śmietanowo – pieczarkowym

Filety z tuńczyka w sosie śmietanowo – pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16600

Dodano:

Odsłon: 481

Tuńczyk podany w tej wersji smakuje wybornie. Można podać go z ryżem.

Składniki

  • 1 słoik (250 g ) filetów z tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 250 g pieczarek
  • 125 ml śmietany
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obrałem, pokroiłem w plasterki. Posiekałem natkę pietruszki.
    Pieczarki pokroiłem na ćwiartki. Wymieszałem śmietanę z musztardą
    Rozgrzałem oliwę z oliwek na dużej patelni ( użyłem również oliwę ze słoika z filetami ).
    Dodałem cebulę i czosnek oraz natkę pietruszki. Podsmażyłem na wolnym ogniu do zezłocenia cebuli. Dodałem w całości filety z tuńczyka. Pozostawiłem na patelni przez 2 minuty na wolnym ogniu.

  2. Dodałem zmieszaną wcześniej śmietanę z musztardą oraz mleko i pieczarki. Pozostawiłem na patelni pod przykryciem przez ok. 20 minut, co jakiś czas delikatnie mieszałem, tak aby nie rozdrobnić filetów z tuńczyka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń