Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuńczyk podany w tej wersji smakuje wybornie. Można podać go z ryżem.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 343
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3931
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 343
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3931
Składniki
Cebulę i czosnek obrałem, pokroiłem w plasterki. Posiekałem natkę pietruszki. Pieczarki pokroiłem na ćwiartki. Wymieszałem śmietanę z musztardą Rozgrzałem oliwę z oliwek na dużej patelni ( użyłem również oliwę ze słoika z filetami ). Dodałem cebulę i czosnek oraz natkę pietruszki. Podsmażyłem na wolnym ogniu do zezłocenia cebuli. Dodałem w całości filety z tuńczyka. Pozostawiłem na patelni przez 2 minuty na wolnym ogniu.
Dodałem zmieszaną wcześniej śmietanę z musztardą oraz mleko i pieczarki. Pozostawiłem na patelni pod przykryciem przez ok. 20 minut, co jakiś czas delikatnie mieszałem, tak aby nie rozdrobnić filetów z tuńczyka.