Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie smażone w majeranku nabierają niesamowitego aromatu. Do tego rozmarynowe łódeczki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4874
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13234
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5788
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7428
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4874
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13234
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5788
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7428
Składniki
Najpierw przygotowałam ryby. Mąkę wymieszałam z przyprawami i obtoczyłam w niej śledzie.
Pokrojone ziemniaki w łódeczki gotowałam 10 minut. Po odlaniu wody dodałam 4 łyżki oliwy i przyprawy, i wymieszałam je w garnku. Ziemniaki wyłożyłam na blachę z papierem do pieczenia, tak żeby nie leżały na sobie. Piekłam je godzinę w 200 stopniach, w połowie czasu można je obrócić.
Przed końcem pieczenia ziemniaków usmażyłam śledzie- dosłownie 10 minut im wystarczy. Zestaw najlepiej smakuje z sosem czosnkowym lub cytryną. Smacznego :)