Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fit Burger nie jest typowym hamburgerem. Zamiast majonezu mamy jogurt naturalny. Ananas dodaje ciekawego smaku, lekko słodkiego, lekko kwaśnego. W wersji dietetycznej nie mogło oczywiście zabraknąć także kotleta z mięsa indyka zamiast klasycznej wołowiny. Dzięki temu możesz przygotować pyszny obiad o znacznie zmniejszonej wartości kalorycznej.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 35
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 35
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Składniki
Przygotuj kotlety. Czosnek, cebulę i kolendrę drobno posiekaj, najlepiej za pomocą robota kuchennego. Dodaj mięso, bułkę, jajko i przyprawy. Rękoma wymieszaj całość na gładką i elastyczną masę. Z masy mięsnej uformuj dwa płaskie, okrągłe kotlety. W razie potrzeby dodaj odrobiny bułki tartej, jeśli mieszanina jest zbyt mokra. Rozgrzej suchą patelnię, ewentualnie spryskując ją delikatnie sprayem nieprzywieralnym lub nacierając olejem.
Smaż burgery przez 5 minut z każdej strony, do ładnego zrumienienia. Odkładaj gotowe na papierowe ręczniki.
Przygotuj hamburgera. Bułkę hamburgera przedziel na pół i opiecz w tosterze lub piekarniku. Posmaruj je jogurtem naturalnym. Na dolnej bułce wylej ok. 1 łyżkę dodatkowego jogurtu. Następnie kładź: liść sałaty, plaster pomidora, łyżkę passaty, kotlet, 2 plasterki sera, 2 plasterki ananasa, łyżkę passaty. Całość przykryj górą bułki hamburgerowej. Powtórz czynności na drugiej bułki. Fit burgery podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu.