Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodko-kwaśne danie jednogarnkowe, ni to zupa , ni to gulasz :) vege kociołek :) bardzo szybkie i bardzo tanie danie vegańskie
Składniki
Kalarepę obieram i kroję w kostkę. Duszę pod przykryciem (ale z lekko uchylona pokrywką) na średnim ogniu 10 minut w ilości wody, która lekko przykrywa warzywo i wyparuje podczas duszenia, a kalarepa zacznie lekko przywierać. Trzeba uważać żeby nie przypalić. W ten sposób kalarepa nabiera słodkiego smaku. Nakładam na talerz.
Przecie pomidorowy zagotowuję w tym samym garnku - nie myję go :) trwa to jakieś 2-3 minuty. Wlewam do talerza:) Gotowe! Naprawdę smak jest taki cudny, że nie potrzeba nic więcej. Przecier był solony i to wystarcza, więc żadnej soli więcej! Warto mieć swoje przetwory, a przecier jesienią robi się w godzinę, zimą to ogromna oszczędność czasu i pieniędzy ...i jaki smak. a przepis jest tutaj: https://smaker.pl/przepis-przecier-pomidorowy-w-godzine,125921,domowapiwniczka.html