Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza w najzdrowszej wersji. Ciasto z twarogu, płatków i mąki owsianej jest niskokaloryczne, wysokobiałkowe i ... przepyszne!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Składniki
Pomidory, cebulę i salami kroimy. Szparagi łamiemy. Wkładamy pionowo do gotującej się osolonej wody i gotujemy ok 3-4 minuty. Mozzarellę kroimy lub ścieramy. Twaróg ugniatamy widelcem. Dodajemy jajka, płatki, mąkę, proszek i sól. Dokładnie mieszamy. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy ciasto. Jest dość klejące, więc najlepiej wyłożyć całość i rozsmarować łyżką moczoną w wodzie. Z tej porcji powinien wyjść placek mniej więcej wielkości dużego talerza. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Obracamy, pieczemy kolejne 5 minut.
Upieczony placek smarujemy sosem, posypujemy ziołami i układamy na nim dodatki. Dopiekamy jeszcze 10 minut.
Pizzę w tej wersji można jeść bez wyrzutów sumienia, a jest przepyszna.