Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na bogato, kurczak w przyprawach z kuchni hinduskiej w towarzystwie insulinoopornych warzyw jednogarnkowo i szybko rzecz jasna ;)
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 106
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 35
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 106
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 35
Składniki
1. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażam przyprawy (z wyłączeniem suszonych pomidorów i soli). W kuchni czuć ich przyjemną woń ;) mmmm …
2. Kroję mięso w kawałki i obsmażam na patelni, by nabrało koloru. 3. Dodaję cebulę i czosnek. Podsmażam na nieco mniejszym ogniu do zeszkliwienia 2-3 minuty. 4. Bataty kroję w chipsy i wrzucam na patelnię. Mieszam by znalazły się na spodzie i smażę około 1 minuty.
5. Wlewam bulion i całość duszę na wolnym ogniu około 8-10 minut. 6. W tym czasie kroję i dorzucam na patelnię resztę warzyw w kolejności: papryka, cukinia, pomidory. 7. Kilka razy mieszam zawartość patelni i na koniec dodaję mleko kokosowe. Dusze jeszcze 2-3 minuty. 8. Na wierzch układam pokrojone awokado i kiełki. Podaję danie udekorowane świeżymi warzywami. Mmmm… jakie to dobre