Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna lekka zapiekanka
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1614
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1140
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2200
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1614
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1140
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2200
Składniki
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Ugotuj makaron al dente zgodnie z opisem na opakowaniu. Na patelni na łyżeczce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodaj mielone mięso duś aż odparuje woda około 10 minut. Oprósz solą i pieprzem, i dodaj na patelnię szpinak (jeżeli używasz mrożonego najpierw go rozmroź i odsącz wodę) Smaż kilka minut, aż nadmiar wody wyparuje, ponieważ zbyt dużo wody sprawi, że zapiekanka może się nie udać. W tym czasie wymieszaj jogurt naturalny z jajkiem i startym parmezanem i serem pleśniowym oraz gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Przełóż mięso ze szpinakiem do naczynia żaroodpornego (ja zapiekłam w patelni w której smażyłam ponieważ jest przystosowana do użytku w piekarniku) i dodaj masę jogurtową. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut. Smacznego:)