Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna lekka zapiekanka
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24868
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24868
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Ugotuj makaron al dente zgodnie z opisem na opakowaniu. Na patelni na łyżeczce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodaj mielone mięso duś aż odparuje woda około 10 minut. Oprósz solą i pieprzem, i dodaj na patelnię szpinak (jeżeli używasz mrożonego najpierw go rozmroź i odsącz wodę) Smaż kilka minut, aż nadmiar wody wyparuje, ponieważ zbyt dużo wody sprawi, że zapiekanka może się nie udać. W tym czasie wymieszaj jogurt naturalny z jajkiem i startym parmezanem i serem pleśniowym oraz gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Przełóż mięso ze szpinakiem do naczynia żaroodpornego (ja zapiekłam w patelni w której smażyłam ponieważ jest przystosowana do użytku w piekarniku) i dodaj masę jogurtową. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut. Smacznego:)