Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna lekka zapiekanka
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Ugotuj makaron al dente zgodnie z opisem na opakowaniu. Na patelni na łyżeczce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodaj mielone mięso duś aż odparuje woda około 10 minut. Oprósz solą i pieprzem, i dodaj na patelnię szpinak (jeżeli używasz mrożonego najpierw go rozmroź i odsącz wodę) Smaż kilka minut, aż nadmiar wody wyparuje, ponieważ zbyt dużo wody sprawi, że zapiekanka może się nie udać. W tym czasie wymieszaj jogurt naturalny z jajkiem i startym parmezanem i serem pleśniowym oraz gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Przełóż mięso ze szpinakiem do naczynia żaroodpornego (ja zapiekłam w patelni w której smażyłam ponieważ jest przystosowana do użytku w piekarniku) i dodaj masę jogurtową. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut. Smacznego:)
Pyszna zapiekanka mojego pomysłu :)
Odsłon: 33167
Smaczny i zdrowy obiadek.
Odsłon: 8172
Makaron pieczony w sosie pomidorowym z brokułem.
Odsłon: 2774
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 138
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 192
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 96
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 138
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 192
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 96
Składniki
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Ugotuj makaron al dente zgodnie z opisem na opakowaniu. Na patelni na łyżeczce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodaj mielone mięso duś aż odparuje woda około 10 minut. Oprósz solą i pieprzem, i dodaj na patelnię szpinak (jeżeli używasz mrożonego najpierw go rozmroź i odsącz wodę) Smaż kilka minut, aż nadmiar wody wyparuje, ponieważ zbyt dużo wody sprawi, że zapiekanka może się nie udać. W tym czasie wymieszaj jogurt naturalny z jajkiem i startym parmezanem i serem pleśniowym oraz gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Przełóż mięso ze szpinakiem do naczynia żaroodpornego (ja zapiekłam w patelni w której smażyłam ponieważ jest przystosowana do użytku w piekarniku) i dodaj masę jogurtową. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut. Smacznego:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dania główne
Sałatka z kurczakiem, mango i sezamem
Dania główne
Filet z dorsza ze szpinakiem
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Cukinia z rurkami
Odsłon: 347
Spaghetti Pak choi
Proste spagetti pak choi
Odsłon: 42