Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki i ich specyficzny aromat - jedni uwielbiają a inni wprost przeciwnie: wolą głodować niż je spróbować. Aby połączyć zwolenników i przeciwników polecam oszukane flaczki czyli flaczki drobiowe z fileta kurczaka. Brak charakterystycznego zapachu tradycyjnych flaków a smak naprawdę wyborny:)
Fileta drobiowego oczyszczamy z błon i kostek i przekrawamy na pół /lepiej zmieści się w garnku/. Warzywa oczyszczamy i przekrawamy na pół.
Do garnka przekładamy mięso i przygotowane warzywa i zalewamy bulionem - ok 2 cm nad poziom mięsa i warzyw. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, delikatnie solimy i pieprzymy oraz doprawiamy słodką papryką i szczyptą imbiru /proponuję imbir mielony - łatwiej go dawkować/
Zagotowujemy i gotujemy powoli ok. 30 min. po tym czasie zupę przecedzamy. Mięso i warzywa odstawiamy do wystygnięcia.
Warzywa kroimy w słupki i dodajemy z powrotem do bulionu. Mięso kroimy w paski zgodnie z kierunkiem włókien /możemy też mięso podzielić palcami/ i dodajemy do zupy. Jeśli fileta pokroimy w poprzek włókien kawałki będą się rozpadać w zupie.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem,papryką słodką i ostrą, majerankiem i imbirem.
Flaczki zagotowujemy i gotujemy powoli jeszcze ok. 5 min.
Dla amatorów kokosowych smaków. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa...
Odsłon: 12866
Flaczki w wersji bezmięsnej, podawanie z naleśnikami pokrojonymi w paski (a'l...
Odsłon: 2425
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 83
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 312
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6224
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 83
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 312
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6224
Składniki
Fileta drobiowego oczyszczamy z błon i kostek i przekrawamy na pół /lepiej zmieści się w garnku/. Warzywa oczyszczamy i przekrawamy na pół. Do garnka przekładamy mięso i przygotowane warzywa i zalewamy bulionem - ok 2 cm nad poziom mięsa i warzyw. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, delikatnie solimy i pieprzymy oraz doprawiamy słodką papryką i szczyptą imbiru /proponuję imbir mielony - łatwiej go dawkować/ Zagotowujemy i gotujemy powoli ok. 30 min. po tym czasie zupę przecedzamy. Mięso i warzywa odstawiamy do wystygnięcia. Warzywa kroimy w słupki i dodajemy z powrotem do bulionu. Mięso kroimy w paski zgodnie z kierunkiem włókien /możemy też mięso podzielić palcami/ i dodajemy do zupy. Jeśli fileta pokroimy w poprzek włókien kawałki będą się rozpadać w zupie. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem,papryką słodką i ostrą, majerankiem i imbirem. Flaczki zagotowujemy i gotujemy powoli jeszcze ok. 5 min.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Faszerowany kotlet mielony
Dania główne
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Dania główne
Szybkie danie z grilla
Dania główne
Kluski ruskie
Faszerowany kotlet mielony
Wymyśliłem go w pięć minut, podałem go dzisiaj na obiad.
Odsłon: 50
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Odsłon: 105