Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast z mięsa z boczniaka,idealne w smaku,lekkie i dietetyczne. Serdecznie polecam:)
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20035
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 538
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 637
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7075
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20035
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 538
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 637
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7075
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła,dodać startą marchew na grubych oczkach tarła. Zalać wodą,dodać imbir oraz boczniaka pokrojonego w paski. Wody ma być tyle by przykryła grzyby. Gotować około 15min. Natkę posiekać .Doprawić solą,pieprzem i maggim. Majeranek rozetrzeć w palcach by wydobył się aromat i wsypać do flaków. Dodać ziemniaki pokrojone w wąskie paluszki. Zagotować przez 10min.
Zrobić zasmażkę.Masło rozpuścić na patelce dodać kopiatą łyżkę mąki i usmażyć do lekko brązowego koloru. Gorącą zasmażkę dać do gotujących flaków,szybko rozmieszać by nie powstały grudki i zagotować.
Smacznego życzę!