Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast z mięsa z boczniaka,idealne w smaku,lekkie i dietetyczne. Serdecznie polecam:)
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 38
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2728
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 144
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 38
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2728
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 144
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła,dodać startą marchew na grubych oczkach tarła. Zalać wodą,dodać imbir oraz boczniaka pokrojonego w paski. Wody ma być tyle by przykryła grzyby. Gotować około 15min. Natkę posiekać .Doprawić solą,pieprzem i maggim. Majeranek rozetrzeć w palcach by wydobył się aromat i wsypać do flaków. Dodać ziemniaki pokrojone w wąskie paluszki. Zagotować przez 10min.
Zrobić zasmażkę.Masło rozpuścić na patelce dodać kopiatą łyżkę mąki i usmażyć do lekko brązowego koloru. Gorącą zasmażkę dać do gotujących flaków,szybko rozmieszać by nie powstały grudki i zagotować.
Smacznego życzę!