Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast z mięsa z boczniaka,idealne w smaku,lekkie i dietetyczne. Serdecznie polecam:)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1159
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 126
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 445
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1159
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 126
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 445
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła,dodać startą marchew na grubych oczkach tarła. Zalać wodą,dodać imbir oraz boczniaka pokrojonego w paski. Wody ma być tyle by przykryła grzyby. Gotować około 15min. Natkę posiekać .Doprawić solą,pieprzem i maggim. Majeranek rozetrzeć w palcach by wydobył się aromat i wsypać do flaków. Dodać ziemniaki pokrojone w wąskie paluszki. Zagotować przez 10min.
Zrobić zasmażkę.Masło rozpuścić na patelce dodać kopiatą łyżkę mąki i usmażyć do lekko brązowego koloru. Gorącą zasmażkę dać do gotujących flaków,szybko rozmieszać by nie powstały grudki i zagotować.
Smacznego życzę!