Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast z mięsa z boczniaka,idealne w smaku,lekkie i dietetyczne. Serdecznie polecam:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117277
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8083
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3031
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1718
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1365
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117277
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8083
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3031
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1718
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1365
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła,dodać startą marchew na grubych oczkach tarła. Zalać wodą,dodać imbir oraz boczniaka pokrojonego w paski. Wody ma być tyle by przykryła grzyby. Gotować około 15min. Natkę posiekać .Doprawić solą,pieprzem i maggim. Majeranek rozetrzeć w palcach by wydobył się aromat i wsypać do flaków. Dodać ziemniaki pokrojone w wąskie paluszki. Zagotować przez 10min.
Zrobić zasmażkę.Masło rozpuścić na patelce dodać kopiatą łyżkę mąki i usmażyć do lekko brązowego koloru. Gorącą zasmażkę dać do gotujących flaków,szybko rozmieszać by nie powstały grudki i zagotować.
Smacznego życzę!