Do góry

Dania główne Przepis na:

Flaczki z boczniaka.

Flaczki z boczniaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14532

Dodano:

Odsłon: 3923

Zamiast z mięsa z boczniaka,idealne w smaku,lekkie i dietetyczne. Serdecznie polecam:)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła,dodać startą marchew na grubych oczkach tarła.
    Zalać wodą,dodać imbir oraz boczniaka pokrojonego w paski.

    Wody ma być tyle by przykryła grzyby.

    Gotować około 15min.
    Natkę posiekać .Doprawić solą,pieprzem i maggim.
    Majeranek rozetrzeć w palcach by wydobył się aromat i wsypać do flaków.
    Dodać ziemniaki pokrojone w wąskie paluszki.

    Zagotować przez 10min.

  2. Zrobić zasmażkę.Masło rozpuścić na patelce dodać kopiatą łyżkę mąki i usmażyć do lekko brązowego koloru.

    Gorącą zasmażkę dać do gotujących flaków,szybko rozmieszać by nie powstały grudki i zagotować.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń