Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast z mięsa z boczniaka,idealne w smaku,lekkie i dietetyczne. Serdecznie polecam:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1617
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1422
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1466
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1617
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1422
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1466
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła,dodać startą marchew na grubych oczkach tarła. Zalać wodą,dodać imbir oraz boczniaka pokrojonego w paski. Wody ma być tyle by przykryła grzyby. Gotować około 15min. Natkę posiekać .Doprawić solą,pieprzem i maggim. Majeranek rozetrzeć w palcach by wydobył się aromat i wsypać do flaków. Dodać ziemniaki pokrojone w wąskie paluszki. Zagotować przez 10min.
Zrobić zasmażkę.Masło rozpuścić na patelce dodać kopiatą łyżkę mąki i usmażyć do lekko brązowego koloru. Gorącą zasmażkę dać do gotujących flaków,szybko rozmieszać by nie powstały grudki i zagotować.
Smacznego życzę!