Super dietetyczne danie na obiad.
Flaczki z boczniaków
Składniki
- Składniki:
- Grzyby boczniaki ½ kg
- Marchewka 2 szt.
- Pietruszka 1 szt.
- Seler ½ szt.
- Por 1 szt.
- Cebula biała 1 szt.
- Bulion warzywny 4 szklanki(może być z kostki)
- Masło 4 łyżki
- Mąka 1 łyżka
- Majeranek 1 łyżka
- Tymianek 1 łyżeczka
- Listek laurowy , ziele angielskie, pieprz ziarnisty
- Sól i pieprz do smaku
- Papryka Mielona wędzona do smaku
- Śmietana 12% ¾ szklanki
Składniki
- Składniki:
- Grzyby boczniaki ½ kg
- Marchewka 2 szt.
- Pietruszka 1 szt.
- Seler ½ szt.
- Por 1 szt.
- Cebula biała 1 szt.
- Bulion warzywny 4 szklanki(może być z kostki)
- Masło 4 łyżki
- Mąka 1 łyżka
- Majeranek 1 łyżka
- Tymianek 1 łyżeczka
- Listek laurowy , ziele angielskie, pieprz ziarnisty
- Sól i pieprz do smaku
- Papryka Mielona wędzona do smaku
- Śmietana 12% ¾ szklanki

Etapy przygotowania
Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę, selera obrać, pokroić w słupki a cebulę pokroić w piórka. Pora oczyścić, pokroić w talarki a boczniaki w paski. Warzywa wsypać na patelnię, smażyć powoli na maśle, następnie dodać boczniaki i posypać papryką wędzoną do smaku. Po usmażeniu, zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu przez 25 minut. Z mąki i 2 łyżek masła zarobić zasmażkę, zaciągnąć zupę, dodać zioła, posolić do smaku. Dokładnie wymieszać, zagotować, podprawić śmietaną i podawać na ciepło z pieczywem.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2651

Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 862
Ostatnio komentowane przepisy

Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2651

Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 862



Składniki
- Składniki:
- Grzyby boczniaki ½ kg
- Marchewka 2 szt.
- Pietruszka 1 szt.
- Seler ½ szt.
- Por 1 szt.
- Cebula biała 1 szt.
- Bulion warzywny 4 szklanki(może być z kostki)
- Masło 4 łyżki
- Mąka 1 łyżka
- Majeranek 1 łyżka
- Tymianek 1 łyżeczka
- Listek laurowy , ziele angielskie, pieprz ziarnisty
- Sól i pieprz do smaku
- Papryka Mielona wędzona do smaku
- Śmietana 12% ¾ szklanki
Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę, selera obrać, pokroić w słupki a cebulę pokroić w piórka. Pora oczyścić, pokroić w talarki a boczniaki w paski. Warzywa wsypać na patelnię, smażyć powoli na maśle, następnie dodać boczniaki i posypać papryką wędzoną do smaku. Po usmażeniu, zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu przez 25 minut. Z mąki i 2 łyżek masła zarobić zasmażkę, zaciągnąć zupę, dodać zioła, posolić do smaku. Dokładnie wymieszać, zagotować, podprawić śmietaną i podawać na ciepło z pieczywem.
Pyszne.
Bardzo mi się ten przepis podoba. Uwielbiam boczniaki.