Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaczne i aromatyczne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2263
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1378
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2263
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1378
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Składniki
Wykonanie: Żołądki dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczu, zalać bulionem z zielem angielskim i listkiem laurowym, Warzywa oczyścić i pokroić w słupki, dodać do żołądków i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Miękkie żołądki wyjąć z wywaru, przestudzić, pokroić i włożyć z powrotem do bulionu. Zaciągnąć zasmażką zrobioną z masła i mąki, przyprawić do smaku, zagotować i podawać z białym pieczywem.