Do góry

Dania główne Przepis na:

Flaczki z żołądków drobiowych

Flaczki z żołądków drobiowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 2378 Ocena: 15342

Dodano:

Odsłon: 1070

Są smaczne i aromatyczne.

Składniki

  • Składniki:
  • Żołądki drobiowe 60 dag
  • Żołądki drobiowe 60 dag
  • Seler ½ szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Bulion drobiowy 3 szklanki (może być z kostki)
  • Masło 2 łyżki
  • Mąka 1 łyżka
  • Listek laurowy
  • Ziele angielskie
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majeranek do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Żołądki dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczu, zalać bulionem z zielem angielskim i listkiem laurowym, Warzywa oczyścić i pokroić w słupki, dodać do żołądków i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Miękkie żołądki wyjąć z wywaru, przestudzić, pokroić i włożyć z powrotem do bulionu. Zaciągnąć zasmażką zrobioną z masła i mąki, przyprawić do smaku, zagotować i podawać z białym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kg68 11 grudnia 2018 Wygląda zachęcająco i bardzo prosty przepis a to duża zaleta :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń