Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję flądrę w dosyć oryginalnej marynacie podaną z sosem miętowym. Rybkę marynujemy, a następnie pieczemy. Zachęcam do sprawdzenia przepisu. :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23096
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1198
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104926
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23096
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1198
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104926
Składniki
Ryby umyć, osuszyć i odkroić skóry.
Przygotować marynatę łącząc ze sobą wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać rózgą. Nasmarować marynatą tuszki i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Przygotować sos łącząc ze sobą wszystkie składniki przy użyciu blendera.
Rybę piec w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni Celsjusza przez 25 minut na góra-dół. Podawać z sosem oraz listkami mięty i plastrami limonki. Smacznego! :)