Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję flądrę w dosyć oryginalnej marynacie podaną z sosem miętowym. Rybkę marynujemy, a następnie pieczemy. Zachęcam do sprawdzenia przepisu. :)
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13708
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 148
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 353
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13708
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 148
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 353
Składniki
Ryby umyć, osuszyć i odkroić skóry.
Przygotować marynatę łącząc ze sobą wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać rózgą. Nasmarować marynatą tuszki i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Przygotować sos łącząc ze sobą wszystkie składniki przy użyciu blendera.
Rybę piec w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni Celsjusza przez 25 minut na góra-dół. Podawać z sosem oraz listkami mięty i plastrami limonki. Smacznego! :)