Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję flądrę w dosyć oryginalnej marynacie podaną z sosem miętowym. Rybkę marynujemy, a następnie pieczemy. Zachęcam do sprawdzenia przepisu. :)
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27470
Polecam, pychota.
Odsłon: 315
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 270
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27470
Polecam, pychota.
Odsłon: 315
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 270
Składniki
Ryby umyć, osuszyć i odkroić skóry.
Przygotować marynatę łącząc ze sobą wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać rózgą. Nasmarować marynatą tuszki i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Przygotować sos łącząc ze sobą wszystkie składniki przy użyciu blendera.
Rybę piec w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni Celsjusza przez 25 minut na góra-dół. Podawać z sosem oraz listkami mięty i plastrami limonki. Smacznego! :)