Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję flądrę w dosyć oryginalnej marynacie podaną z sosem miętowym. Rybkę marynujemy, a następnie pieczemy. Zachęcam do sprawdzenia przepisu. :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Składniki
Ryby umyć, osuszyć i odkroić skóry.
Przygotować marynatę łącząc ze sobą wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać rózgą. Nasmarować marynatą tuszki i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Przygotować sos łącząc ze sobą wszystkie składniki przy użyciu blendera.
Rybę piec w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni Celsjusza przez 25 minut na góra-dół. Podawać z sosem oraz listkami mięty i plastrami limonki. Smacznego! :)