Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję flądrę w dosyć oryginalnej marynacie podaną z sosem miętowym. Rybkę marynujemy, a następnie pieczemy. Zachęcam do sprawdzenia przepisu. :)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1263
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101603
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6077
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1263
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101603
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6077
Składniki
Ryby umyć, osuszyć i odkroić skóry.
Przygotować marynatę łącząc ze sobą wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać rózgą. Nasmarować marynatą tuszki i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Przygotować sos łącząc ze sobą wszystkie składniki przy użyciu blendera.
Rybę piec w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni Celsjusza przez 25 minut na góra-dół. Podawać z sosem oraz listkami mięty i plastrami limonki. Smacznego! :)