Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna biała ryba żyjąca na wolności w wodach północnego Oceanu Spokojnego, więc zdrowa i godna polecenia.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41183
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41183
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 117
Składniki
Na początku zajmujemy się kurkami, myjemy, przesuszamy, kroimy i razem z pokrojoną cebulą dusimy na maśle, po czym doprawiamy do smaku, wlewamy śmietankę i na małym ogniu dusimy pod przykryciem przez jakieś 15 minut. Filet odmrażamy zostawiając go na noc poza lodówką, dzielimy go na porcje, skropiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy, obtaczamy w jajku, panierce i smażymy na rogrzanym maśle klarowanym. Na gotowe rumiane filety wykładamy gorące kurki. Smacznego :)