Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna biała ryba żyjąca na wolności w wodach północnego Oceanu Spokojnego, więc zdrowa i godna polecenia.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414275
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2275
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414275
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2275
Składniki
Na początku zajmujemy się kurkami, myjemy, przesuszamy, kroimy i razem z pokrojoną cebulą dusimy na maśle, po czym doprawiamy do smaku, wlewamy śmietankę i na małym ogniu dusimy pod przykryciem przez jakieś 15 minut. Filet odmrażamy zostawiając go na noc poza lodówką, dzielimy go na porcje, skropiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy, obtaczamy w jajku, panierce i smażymy na rogrzanym maśle klarowanym. Na gotowe rumiane filety wykładamy gorące kurki. Smacznego :)