Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1637
Dodano: 01.02.2016
Odsłon: 1283
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Płaty rybne myjemy i osuszamy.
Doprawiamy po obu stronach solą i pieprzem i papryką czerwoną,odstawiamy na minimum 30 minut.
Z mąki,mleka i jajka robimy gęste ciasto naleśnikowe,gdy jest zbyt gęste dolewamy odrobine wody.Na koniec dodajemy sól i sok z cytryny.
W cieście naleśnikowym zamaczamy fileta z fladry i smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
Podajemy na ciepło jako danie główne lub na zimno jako przystawka.
Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Futka 01 lutego 2016Zgłoś do usunięcia
Wspaniała propozycja na smaczną rybkę :D Pycha! :) Odpowiedzi: 1 ▼19 Kto głosował? | Odpowiedz