Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Flądra w pomidorach"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Przepis przysłała Zofia Goździalska z Łodzi
Ryby oczyść, umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą, pieprzem, tymiankiem.
Flądry ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pokrój cebulę ze szczypiorkiem. Pomidory sparz, obierz ze skórki. Pokrój, wymieszaj z cebulą.
Warzywa rozłóż na rybach. Posyp szczy ptą tymianku i soli. Naczynie wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj ok. 30 minut w 200°C.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 3, cena za porcję 3,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie