Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybka, flądra z grilla. Rybka smaczna, mięsko delikatne, a skórka krucha. Dobrze dobrane przyprawy i zioła sprawią że będzie smakować wyśmienicie. Zobaczcie mój przepis na tą rybkę i oceńcie sami, może przepis Wam się spodoba. Polecam
miska, nóż, deska, ręcznik papierowy, grill, folia aluminiowa, łyżka,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22673
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15023
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44983
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 674
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 773
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22673
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15023
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44983
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 674
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 773
Składniki
Flądry oporządzić, rozciąć brzuch wyjąć wnętrzności, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie odciąć głowy, Grzbiety i ogon odciąć nożyczkami. Flądry naciąć pod skosem na ciemnej stronie , natrzeć solą z jednej i drugiej strony, odłożyć na 15 minut. W między czasie do miski wlać olej , sok z cytryny, dodać przyprawy oraz drobno posiekaną natkę pietruszki, koperek i czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Taką mieszanką natrzeć ryby z każdej strony. Tak przygotowane flądry układamy na folię aluminiową zawijamy i kładziemy na rozgrzany grill. Flądry grillujemy około 12 - 15 minut. zaczynając od ciemnej strony, a następnie 5 minut ze strony jasnej. Ja moją rybę przygotowałam na smaczny obiadek do ziemniaczków i ulubionej sałatki. Smacznego
Flądra gotowa do podania.