Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybka, flądra z grilla. Rybka smaczna, mięsko delikatne, a skórka krucha. Dobrze dobrane przyprawy i zioła sprawią że będzie smakować wyśmienicie. Zobaczcie mój przepis na tą rybkę i oceńcie sami, może przepis Wam się spodoba. Polecam
miska, nóż, deska, ręcznik papierowy, grill, folia aluminiowa, łyżka,
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19943
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1697
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19943
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1697
Składniki
Flądry oporządzić, rozciąć brzuch wyjąć wnętrzności, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie odciąć głowy, Grzbiety i ogon odciąć nożyczkami. Flądry naciąć pod skosem na ciemnej stronie , natrzeć solą z jednej i drugiej strony, odłożyć na 15 minut. W między czasie do miski wlać olej , sok z cytryny, dodać przyprawy oraz drobno posiekaną natkę pietruszki, koperek i czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Taką mieszanką natrzeć ryby z każdej strony. Tak przygotowane flądry układamy na folię aluminiową zawijamy i kładziemy na rozgrzany grill. Flądry grillujemy około 12 - 15 minut. zaczynając od ciemnej strony, a następnie 5 minut ze strony jasnej. Ja moją rybę przygotowałam na smaczny obiadek do ziemniaczków i ulubionej sałatki. Smacznego
Flądra gotowa do podania.