Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Flądra z pieczarkami"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34613
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 884
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3785
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34613
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 884
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3785
Składniki
Flądrę umyj, wyjmij większe ości i ugotuj w osolonej wodzie lub w garnku do gotowania na parze.
Pieczarki namocz przez chwilę w zimnej wodzie, wyszoruj i podziel na mniejsze kawałki (oddziel nóżki od kapeluszy). Cebulę obierz z łupin, odetnij końcówkę i posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę i delikatnie zeszklij. Dodaj pieczarki i podduś. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp solą i skrop cytryną. Obłóż uduszonymi grzybami i cebulą.
Polej doprawionym przecierem pomidorowym, posyp serem i zapiecz w w piekarniku nagrzanym do 200°C.Źródło: Telemax