Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flądra jest jedną ze zdrowszych ryb. Podana z pieczarkami wspaniale się komponuje i jest wybornym daniem na obiad.
patelnie x2
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4361
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1055
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1238
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4244
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4361
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1055
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1238
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4244
Składniki
1. Ryby umyć, wyczyścić dokładnie ze skrzepów, osuszyć. 2. Ryby obficie posypać solą i pieprzem z dwóch stron. Obłożyć plastrami cytryny. Pozostawić na kilka godzin do przegryzienia. Ja zostawiłam na noc. 3. Po tym czasie zdjąć cytryny, tuszki osuszyć ręcznikiem papierowym i obtoczyć je w mące 4. Rozgrzać olej na patelni i smażyć flądry z dwóch stron do zarumienienia.
1. Pieczarki umyć, odkroić końcówki ogonków. Pokroić je w plastry. 2. Masło rozgrzać na patelni i smażyć pieczarki, posolić. Można jeść z dodatkiem makaronu lub ziemniaków. Smacznego! :)