Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flądra jest jedną ze zdrowszych ryb. Podana z pieczarkami wspaniale się komponuje i jest wybornym daniem na obiad.
patelnie x2
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2757
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3980
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2757
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3980
Składniki
1. Ryby umyć, wyczyścić dokładnie ze skrzepów, osuszyć. 2. Ryby obficie posypać solą i pieprzem z dwóch stron. Obłożyć plastrami cytryny. Pozostawić na kilka godzin do przegryzienia. Ja zostawiłam na noc. 3. Po tym czasie zdjąć cytryny, tuszki osuszyć ręcznikiem papierowym i obtoczyć je w mące 4. Rozgrzać olej na patelni i smażyć flądry z dwóch stron do zarumienienia.
1. Pieczarki umyć, odkroić końcówki ogonków. Pokroić je w plastry. 2. Masło rozgrzać na patelni i smażyć pieczarki, posolić. Można jeść z dodatkiem makaronu lub ziemniaków. Smacznego! :)