Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flądra jest jedną ze zdrowszych ryb. Podana z pieczarkami wspaniale się komponuje i jest wybornym daniem na obiad.
patelnie x2
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10407
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3331
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 969
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7885
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 220
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 194
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10407
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3331
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 969
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7885
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 220
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 194
Składniki
1. Ryby umyć, wyczyścić dokładnie ze skrzepów, osuszyć. 2. Ryby obficie posypać solą i pieprzem z dwóch stron. Obłożyć plastrami cytryny. Pozostawić na kilka godzin do przegryzienia. Ja zostawiłam na noc. 3. Po tym czasie zdjąć cytryny, tuszki osuszyć ręcznikiem papierowym i obtoczyć je w mące 4. Rozgrzać olej na patelni i smażyć flądry z dwóch stron do zarumienienia.
1. Pieczarki umyć, odkroić końcówki ogonków. Pokroić je w plastry. 2. Masło rozgrzać na patelni i smażyć pieczarki, posolić. Można jeść z dodatkiem makaronu lub ziemniaków. Smacznego! :)