Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flądra jest jedną ze zdrowszych ryb. Podana z pieczarkami wspaniale się komponuje i jest wybornym daniem na obiad.
patelnie x2
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 43
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 570
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 43
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 570
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
1. Ryby umyć, wyczyścić dokładnie ze skrzepów, osuszyć. 2. Ryby obficie posypać solą i pieprzem z dwóch stron. Obłożyć plastrami cytryny. Pozostawić na kilka godzin do przegryzienia. Ja zostawiłam na noc. 3. Po tym czasie zdjąć cytryny, tuszki osuszyć ręcznikiem papierowym i obtoczyć je w mące 4. Rozgrzać olej na patelni i smażyć flądry z dwóch stron do zarumienienia.
1. Pieczarki umyć, odkroić końcówki ogonków. Pokroić je w plastry. 2. Masło rozgrzać na patelni i smażyć pieczarki, posolić. Można jeść z dodatkiem makaronu lub ziemniaków. Smacznego! :)