Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne flaczki.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 211
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 213
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7563
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 211
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 213
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7563
Składniki
Wykonanie: Fasolę namoczyć przez kilka godzin. Warzywa oczyścić, drobno pokroić i udusić na dwóch łyżka oliwy z dodatkiem mąki pod przykryciem. Dodać fasolę, zalać rosołem i ugotować do miękkości. Flaki podsmażyć na reszcie oliwy, włożyć do zupy, podprawić przecierem pomidorowym i zagotować. Boczek drobno posiekać lub zmielić razem z czosnkiem, dodać również do zupy. Doprawić majerankiem do smaku, posypać natka pietruszki i podawać ze świeżym pieczywem.