Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne flaczki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1666
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1459
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1636
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1666
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1459
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1636
Składniki
Wykonanie: Fasolę namoczyć przez kilka godzin. Warzywa oczyścić, drobno pokroić i udusić na dwóch łyżka oliwy z dodatkiem mąki pod przykryciem. Dodać fasolę, zalać rosołem i ugotować do miękkości. Flaki podsmażyć na reszcie oliwy, włożyć do zupy, podprawić przecierem pomidorowym i zagotować. Boczek drobno posiekać lub zmielić razem z czosnkiem, dodać również do zupy. Doprawić majerankiem do smaku, posypać natka pietruszki i podawać ze świeżym pieczywem.