Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne flaczki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8714
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 615
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8714
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 615
Składniki
Wykonanie: Fasolę namoczyć przez kilka godzin. Warzywa oczyścić, drobno pokroić i udusić na dwóch łyżka oliwy z dodatkiem mąki pod przykryciem. Dodać fasolę, zalać rosołem i ugotować do miękkości. Flaki podsmażyć na reszcie oliwy, włożyć do zupy, podprawić przecierem pomidorowym i zagotować. Boczek drobno posiekać lub zmielić razem z czosnkiem, dodać również do zupy. Doprawić majerankiem do smaku, posypać natka pietruszki i podawać ze świeżym pieczywem.