Do góry

Dania główne Przepis na:

Flaki z fasolą

Flaki z fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18907

Dodano:

Odsłon: 1809

Staropolski przepis na smaczne flaczki.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Flaki z fasolą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fasolę namoczyć przez kilka godzin. Warzywa oczyścić, drobno pokroić i udusić na dwóch łyżka oliwy z dodatkiem mąki pod przykryciem. Dodać fasolę, zalać rosołem i ugotować do miękkości. Flaki podsmażyć na reszcie oliwy, włożyć do zupy, podprawić przecierem pomidorowym i zagotować. Boczek drobno posiekać lub zmielić razem z czosnkiem, dodać również do zupy. Doprawić majerankiem do smaku, posypać natka pietruszki i podawać ze świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń