Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie pieczywo z tradycyjnymi dla tego kraju dodatkami.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 227
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 962
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 227
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 962
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4048
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, szczyptą soli i cukru. Dodajemy wodę i kilka łyżek oliwy. Miksujemy lub wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą rozciągamy na blaszce do ciasta posmarowanej oliwą. Układamy kawałki mozarella, pomidorki, oliwki i liście bazylii. Skrapiamy odrobiną oliwy.
Przykrywamy drugą częścią ciasta i obficie oblewamy oliwą i posypujemy solą morską.
Pieczemy około 20-25 minut aż ciasto nabierze złotego koloru. Można podawać na ciepło jak i na zimno.