Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie pieczywo z tradycyjnymi dla tego kraju dodatkami.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, szczyptą soli i cukru. Dodajemy wodę i kilka łyżek oliwy. Miksujemy lub wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą rozciągamy na blaszce do ciasta posmarowanej oliwą. Układamy kawałki mozarella, pomidorki, oliwki i liście bazylii. Skrapiamy odrobiną oliwy.
Przykrywamy drugą częścią ciasta i obficie oblewamy oliwą i posypujemy solą morską.
Pieczemy około 20-25 minut aż ciasto nabierze złotego koloru. Można podawać na ciepło jak i na zimno.