Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie pieczywo z tradycyjnymi dla tego kraju dodatkami.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8711
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7378
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5051
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328082
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8711
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7378
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5051
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328082
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, szczyptą soli i cukru. Dodajemy wodę i kilka łyżek oliwy. Miksujemy lub wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą rozciągamy na blaszce do ciasta posmarowanej oliwą. Układamy kawałki mozarella, pomidorki, oliwki i liście bazylii. Skrapiamy odrobiną oliwy.
Przykrywamy drugą częścią ciasta i obficie oblewamy oliwą i posypujemy solą morską.
Pieczemy około 20-25 minut aż ciasto nabierze złotego koloru. Można podawać na ciepło jak i na zimno.