Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie pieczywo z tradycyjnymi dla tego kraju dodatkami.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9869
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2503
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1648
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 605
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3775
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9869
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2503
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1648
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 605
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3775
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, szczyptą soli i cukru. Dodajemy wodę i kilka łyżek oliwy. Miksujemy lub wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą rozciągamy na blaszce do ciasta posmarowanej oliwą. Układamy kawałki mozarella, pomidorki, oliwki i liście bazylii. Skrapiamy odrobiną oliwy.
Przykrywamy drugą częścią ciasta i obficie oblewamy oliwą i posypujemy solą morską.
Pieczemy około 20-25 minut aż ciasto nabierze złotego koloru. Można podawać na ciepło jak i na zimno.