Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste ciasto na bazie sera ricotta z szynką parmeńską, serem i jarmużem.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2461
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 138
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2461
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 138
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Na łyżce oliwy podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajmy jarmuż pokrojony w paseczki i jogurt. Dusimy pod przykryciem, aż jarmuż zmięknie. Odstawiamy do wystudzenia. Ciasto: Do przesianej mąki dodajemy masło w temperaturze pokojowej, ser ricotta i szczyptę soli. Zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. 3/4 ciasta rozwałkowujemy i układamy na natłuszczonej formie do tarty. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wykładamy ser żółty, uduszony jarmuż i szynkę parmeńską.
Pozostałe ciasto rozwałkowujemy, układamy na tarcie i również nakłuwamy widelcem. Boki zamykamy.
Pieczemy 30-35 minut w 190 stopniach.