Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste ciasto na bazie sera ricotta z szynką parmeńską, serem i jarmużem.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18109
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 516
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 988
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7530
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8867
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18109
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 516
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 988
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7530
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8867
Składniki
Na łyżce oliwy podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajmy jarmuż pokrojony w paseczki i jogurt. Dusimy pod przykryciem, aż jarmuż zmięknie. Odstawiamy do wystudzenia. Ciasto: Do przesianej mąki dodajemy masło w temperaturze pokojowej, ser ricotta i szczyptę soli. Zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. 3/4 ciasta rozwałkowujemy i układamy na natłuszczonej formie do tarty. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wykładamy ser żółty, uduszony jarmuż i szynkę parmeńską.
Pozostałe ciasto rozwałkowujemy, układamy na tarcie i również nakłuwamy widelcem. Boki zamykamy.
Pieczemy 30-35 minut w 190 stopniach.