Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste ciasto na bazie sera ricotta z szynką parmeńską, serem i jarmużem.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 10
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 96
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 113
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 103
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 10
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 96
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 113
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 103
Składniki
Na łyżce oliwy podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajmy jarmuż pokrojony w paseczki i jogurt. Dusimy pod przykryciem, aż jarmuż zmięknie. Odstawiamy do wystudzenia. Ciasto: Do przesianej mąki dodajemy masło w temperaturze pokojowej, ser ricotta i szczyptę soli. Zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. 3/4 ciasta rozwałkowujemy i układamy na natłuszczonej formie do tarty. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wykładamy ser żółty, uduszony jarmuż i szynkę parmeńską.
Pozostałe ciasto rozwałkowujemy, układamy na tarcie i również nakłuwamy widelcem. Boki zamykamy.
Pieczemy 30-35 minut w 190 stopniach.