Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam dziś przepis na najpyszniejsze milion kalorii :) Ogólny pomysł na tartę jest mojego męża, ja tylko podkręciłam ją boczniakami. Mniam!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7201
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4923
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327846
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7201
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4923
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327846
Składniki
10 sztuk dużych boczniaków pokroiłam na 2-centymetrowe paseczki w poprzek blaszek. Posiekałam dużą cebulę. Grzyby i cebulę wrzuciłam na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego. Osoliłam i smażyłam około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodałam garść posiekanej natki pietruszki i świeżo mielony pieprz.
Gotowy płat ciasta francuskiego mąż ułożył na formie do tarty. 2 serki camembert pokroił w plasterki i ułożył na cieście. W kubeczku dokładnie wymieszałam 150 ml śmietany 30%, jajko, 2 czubate łyżki mąki i sól. Na ser wyłożyłam grzyby z cebulą i zalałam masą śmietanową. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piekłam 15 minut. Pyszne!