Do góry

Dania główne Przepis na:

Francuska tarta z boczniakami i serem camembert

Francuska tarta z boczniakami i serem camembert

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 6758

Dodano:

Odsłon: 4391

Przedstawiam dziś przepis na najpyszniejsze milion kalorii :) Ogólny pomysł na tartę jest mojego męża, ja tylko podkręciłam ją boczniakami. Mniam!

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 10 sztuk dużych boczniaków pokroiłam na 2-centymetrowe paseczki w poprzek blaszek. Posiekałam dużą cebulę. Grzyby i cebulę wrzuciłam na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego. Osoliłam i smażyłam około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodałam garść posiekanej natki pietruszki i świeżo mielony pieprz.

  2. Gotowy płat ciasta francuskiego mąż ułożył na formie do tarty. 2 serki camembert pokroił w plasterki i ułożył na cieście. W kubeczku dokładnie wymieszałam 150 ml śmietany 30%, jajko, 2 czubate łyżki mąki i sól. Na ser wyłożyłam grzyby z cebulą i zalałam masą śmietanową. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piekłam 15 minut.
    Pyszne!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 16 marca 2014 A u mnie boczniaki zawsze jako schabowy ,a tu coś innego widzę apetycznego,warto czasami zmienić przyzwyczajenia.Duży kciuk.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiech_K 16 marca 2014 Sto lat nie jadłem boczniaków - spróbuję.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BM87 16 marca 2014 Ser, grzyby... no i jak tu nie dać kciuka. Świetny przepis. :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 16 marca 2014 Co tu dużo pisać, mężczyźni zawsze byli lepszymi kucharzami, ale bez tego podkręcenia,dlatego tak Was kochamy:)))))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 16 marca 2014 absolutnie musi byc przepyszne,pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń