Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tarte zaczerpnięty ze Smaker.pl https://smaker.pl/przepisy-przekaski/przepis-tarta-z-kabaczkiem,174708,fafiatko.html
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15049
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4803
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45094
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15049
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4803
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45094
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Składniki
Patisona obieramy, kroimy w plasterki, podpiekamy kilka minut na maśle klarowanym, odstawiamy do przestudzenia. Śmietanę mieszamy z jajkami, solą, pieprzem za pomocą trzepaczki rózgowej tak, aby powstała jednolita masa. Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim. Na ciasto układamy zimne plasterki patisona i paprykę pokrojoną w kostkę.
Tartę pieczemy w temperaturze 200-210 stopni przez 25 minut. Następnie wyjmujemy na moment z piekarnika, na warzywa wylewamy masę jajeczną, wierzch tarty posypujemy startym serem żółtym. Całość wkładamy ponownie do piekarnika i zapiekamy jeszcze przez 20 minut. Najpierw w temperaturze 200 stopni, a przez ostatnie 10 minut w temperaturze 160 stopni. Ciepłą tartę podajemy posypaną siekanym szczypiorkiem i opcjonalnie z sosem czosnkowym lub ketchupem. Smacznego.