Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z tego przepisu będą nadawać się zarówno do wytrawnych, jak i słodkich dań. Są przygotowane z płatków owsianych, dlatego osoby na diecie bezglutenowej również mogą je jeść. Najlepiej smażyć je bez dodatku tłuszczu na patelni naleśnikowej, jeśli jednak nie posiadasz takiej, smaż na zwykłej z dodatkiem oliwy z oliwek.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1447
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1447
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Składniki
Płatki owsiane zmiel za pomocą blendera na pył.
Do dużej miski wbij jajka i wlej mleko. Za pomocą trzepaczki połącz ze sobą składniki, następnie wsyp zmielone płatki.
Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut. Po upływie czasu ponownie zamieszaj.
Na rozgrzaną patelnię naleśnikową wylewaj niewielkie porcje ciasta, kolistymi ruchami rozprowadzaj masę po całej powierzchni.
Naleśniki smaż z dwóch stron na złoty kolor.