Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Frittata z duszonymi warzywami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Pokrój w kostkę obie papryki, bakłażan, cukinię i cebulę. Rozgrzej w rondlu łyżkę oleju. Przez 3-4 minuty smaż na niewielkim ogniu cebulę i papryki. Dodaj cukinię, bakłażan i czosnek. Smaż, mieszając, 2 minuty.
Dodaj pomidory i bulion. Przykryj i duś na małym ogniu 10 minut.
Rozgrzej na patelni (najlepiej o średnicy 18 cm) pozostały olej. W misce wymieszaj jajka, mleko i natkę. Przypraw do smaku. Wylej na patelnię, przykryj i smaż 8-10 minut. Podziel na trójkąty, podawaj z warzywami.
4 porcje • : 10 min • pieczenie i duszenie: 30 min • 272 kcal/porcja • 4 zł/porcjaŹródło: Olivia