Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykadelki nadziewane kalafiorem"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 142
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 142
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Mięso włóż do miski. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą, dodaj musztardę i posiekane zioła, wyrób, przypraw solą i pieprzem. Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
Kalafiora podziel na różyczki, oczyść, umyj. Po kawałku włóż do środka mięsnej kulki, zalep.
Dużą ilość oleju rozgrzej w głębokiej patelni, włóż frykadelki, usmaż na złoty kolor ze wszystkich stron.
Osącz z tłuszczu. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
<strong>Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie