Do góry

Dania główne Przepis na:

Frykadelki serowe

Frykadelki serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2287 Ocena: 50325

Dodano:

Odsłon: 18486

Mieliśmy chęć na kotlety mielone, takie zwyczajne, z pyrami i buraczkami. Jednak "wspaniała" pogoda zniechęciła nas wyściubienia nosa spoza chawiry. Postanowiliśmy więc sporządzić coś, co pod ręką mieliśmy.

Składniki

  • 1 cebula
  • 6 łyżkek oleju rzepakowego
  • 250 g chudego twarogu
  • 1 jajko
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 4 łyżki bułki tartej
  • mielona czerwona papryka
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Frykadelki serowe

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na rozgrzanym oleju (2 łyżki).
    Do mięsa dodajemy ser, jajko i zeszkloną cebulę, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę razem z bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą, papryką i pieprzem.

    Z masy formujemy kotleciki, smażymy na rumiano z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń