Do góry

Dania główne Przepis na:

Frykadelki tatarskie z porem i pomidorem

Frykadelki tatarskie z porem i pomidorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 401

Dodano:

Odsłon: 156

Ciepła obiadokolacja przygotowana w kilka chwil z wykorzystaniem surowej kiełbaski - metki tatarskiej.

Składniki

  • 170 g metka tatarska - surowa kiełbasa
  • por ( biała część )
  • 2 pomidory malinowe
  • garść pestek słonecznika
  • 2 łyżki masła
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Frykadelki tatarskie z porem i pomidorem

Przygotowanie

  1. Kiełbaskę wyjąć z osłonki i uformować małe kulki.
    Obsmażyć na maśle.
    Na tłuszczu ze smażenia mięsa poddusić pora wcześniej oczyszczonego, umytego, osuszonego i pokrojonego na ok 4 cm kawałki.
    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Podzielić na ćwiartki i dodać do pora.
    Dodać odłożone frykadelki. Dusić kilka minut pod przykryciem.
    Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni.
    Gotowe danie przełożyć na talerz. Oprószyć pieprzem świeżo mielonym i solą do smaku. Posypać pestkami słonecznika.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń