Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła obiadokolacja przygotowana w kilka chwil z wykorzystaniem surowej kiełbaski - metki tatarskiej.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 48
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 373
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 48
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 373
Składniki
Kiełbaskę wyjąć z osłonki i uformować małe kulki. Obsmażyć na maśle. Na tłuszczu ze smażenia mięsa poddusić pora wcześniej oczyszczonego, umytego, osuszonego i pokrojonego na ok 4 cm kawałki. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Podzielić na ćwiartki i dodać do pora. Dodać odłożone frykadelki. Dusić kilka minut pod przykryciem. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Gotowe danie przełożyć na talerz. Oprószyć pieprzem świeżo mielonym i solą do smaku. Posypać pestkami słonecznika. Smacznego.