Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła obiadokolacja przygotowana w kilka chwil z wykorzystaniem surowej kiełbaski - metki tatarskiej.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2192
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3294
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1346
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2192
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3294
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1346
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Składniki
Kiełbaskę wyjąć z osłonki i uformować małe kulki. Obsmażyć na maśle. Na tłuszczu ze smażenia mięsa poddusić pora wcześniej oczyszczonego, umytego, osuszonego i pokrojonego na ok 4 cm kawałki. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Podzielić na ćwiartki i dodać do pora. Dodać odłożone frykadelki. Dusić kilka minut pod przykryciem. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Gotowe danie przełożyć na talerz. Oprószyć pieprzem świeżo mielonym i solą do smaku. Posypać pestkami słonecznika. Smacznego.