Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła obiadokolacja przygotowana w kilka chwil z wykorzystaniem surowej kiełbaski - metki tatarskiej.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Kiełbaskę wyjąć z osłonki i uformować małe kulki. Obsmażyć na maśle. Na tłuszczu ze smażenia mięsa poddusić pora wcześniej oczyszczonego, umytego, osuszonego i pokrojonego na ok 4 cm kawałki. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Podzielić na ćwiartki i dodać do pora. Dodać odłożone frykadelki. Dusić kilka minut pod przykryciem. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Gotowe danie przełożyć na talerz. Oprószyć pieprzem świeżo mielonym i solą do smaku. Posypać pestkami słonecznika. Smacznego.