Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frykadelki w boczku"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 714
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 714
Składniki
Kajzerkę namocz w zimnej wodzie. Cebulkę oraz czosnek obierz. Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Żółty ser zetrzyj na tarce o małych otworach. Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju. Zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Mięso mielone przełóż do miseczki.
Do mięsa dodaj odciśniętą bułeczkę oraz cebulę, czosnek, starty żółty ser. Wbij jajko. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką. Dobrze wyrób. Mięsną masę podziel na 8 porcji, z każdej uformuj kulkę, lekko spłaszcz dłonią i owiń plasterkiem boczku.
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż frykadelki. Smaż je ok. 10 minut. Często obracaj, aby kotleciki zrumieniły się równomiernie z obu stron. Podawaj z duszonymi warzywami.Źródło: Tina