Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frykadelki z mięsa mielonego zapiekane z warzywami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 358
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 358
Składniki
Mięso wymieszaj z jajkiem i bułką tartą. Przypraw słodką papryką oraz przyprawą do pizzy. Posól. Wyrób. Z mięsnej masy uformuj 4 kotleciki. Ułóż je na blasze.
Pieczarki oczyść, pokrój na kawałeczki, podsmaż na rozgrzanym oleju. Paprykę rozetnij, usuń pestki, pokrój w kostkę. Pomidory i mozzarellę potnij w plasterki.
Grzyby i paprykę rozłóż na frykadelkach. Przykryj pomidorami oraz serem. Zapiekaj 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200oC. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.Źródło: Naj