Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z ziemniaków, smażone na oleju rzepakowym.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10464
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3085
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2192
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 851
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10464
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3085
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2192
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 851
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na frytki. W specjalnym garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej.
Frytki wsypujemy do specjalnego koszyka metalowego, wkładamy go do garnka z nagrzanym olejem i smażymy frytki na rumiany kolor.
Usmażone frytki odcedzamy z oleju. Frytki posypujemy solą i ulubioną przyprawą do frytek, lekko potrząsamy koszem żeby sól i przyprawy się wymieszały.
Wysypujemy frytki na talerz. Smacznego!!!