Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z ziemniaków, smażone na oleju rzepakowym.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1604
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2538
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1604
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2538
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na frytki. W specjalnym garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej.
Frytki wsypujemy do specjalnego koszyka metalowego, wkładamy go do garnka z nagrzanym olejem i smażymy frytki na rumiany kolor.
Usmażone frytki odcedzamy z oleju. Frytki posypujemy solą i ulubioną przyprawą do frytek, lekko potrząsamy koszem żeby sól i przyprawy się wymieszały.
Wysypujemy frytki na talerz. Smacznego!!!