Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z ziemniaków, smażone na oleju rzepakowym.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15733
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 417
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15733
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 417
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na frytki. W specjalnym garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej.
Frytki wsypujemy do specjalnego koszyka metalowego, wkładamy go do garnka z nagrzanym olejem i smażymy frytki na rumiany kolor.
Usmażone frytki odcedzamy z oleju. Frytki posypujemy solą i ulubioną przyprawą do frytek, lekko potrząsamy koszem żeby sól i przyprawy się wymieszały.
Wysypujemy frytki na talerz. Smacznego!!!